Nieuws

Plaatsbezoeken terug volwaardig van start vanaf 13 februari 2021

Het Overlegcomité heeft zopas aangekondigd dat vanaf 13 februari 2021 plaatsbezoeken opnieuw volwaardig van start mogen gaan. De vastgoedmakelaars moeten dus niet langer buiten wachten bij het bezoek van een woning en kunnen kandidaat-kopers of kandidaat-huurders opnieuw persoonlijk begeleiden. Uiteraard geldt daarbij als voorwaarde dat alle noodzakelijke voorzorgsmaatregelen genomen moeten worden (afstand, ontsmetting, ventilatie,…). Als CIB Vlaanderen hebben we de voorbije maanden, samen met het BIV en Federia, hard gelobbyd om plaatsbezoeken opnieuw genormaliseerd te laten verlopen. We zijn dan ook tevreden met deze beslissing van het Overlegcomité.

Sinds eind oktober 2020 vecht de voltallige sector voor een erkenning van het maatschappelijk belang van de vastgoedmakelaardij. Een eerste doorbraak bekwamen we op 17 november 2020 met de heropstart van de plaatsbezoeken, op voorwaarde dat men niet gezamenlijk met de geïnteresseerden het pand betrad. Nochtans zijn bij een begeleid bezoek de social distancing-regels perfect te respecteren en valt onze sector niet onder de contactberoepen. Wij zijn dan ook steeds blijven aandringen op een echte valorisatie.

De noden van de vastgoedkantoren bleven hierdoor hoog op de agenda staan en werden meermaals op de voorbije Overlegcomités besproken. We vernamen vandaag dat ons pleidooi gunstig gevolg kreeg op het Overlegcomité. Plaatsbezoeken kunnen vanaf zaterdag 13 februari 2021 opnieuw volwaardig plaatsvinden.

 Bron: CIB Vlaanderen