Nieuws

Dit betekent het schrappen van de woonbonus voor uw portomonnee

Er zijn twee maatregelen van de nieuwe regering die voor ophef zorgen: het schrappen van de woonbonus enerzijds en het verlagen van de registratierechten anderzijds. Wat betekenen deze maatregelen voor uw portemonnee? De conclusie is alvast: "Ja, dit is het moment om een huis te kopen." Vanaf 1 januari bent u namelijk slechter af.

Voor de duidelijkheid: voor wie nu al een lening heeft om zijn woning af te betalen, blijft de woonbonus gewoon bestaan. Maar staat u nu op het punt om een woning te kopen, dan haast u zich beter. De beslissing van de regering om de registratierechten te verlagen zal niet opwegen tegen de afschaffing van de woonbonus. Tenzij er natuurlijk compenserende maatregelen komen. 

Wat is de woonbonus concreet?

De woonbonus is een belastingvoordeel voor mensen die een lening aangaan om een woning te kopen. De nieuwe regering gaat de woonbonus afschaffen vanaf 1 januari, waardoor mensen met een lening meer belastingen zullen betalen. Alleenstaanden met een gemiddelde lening zullen op 25 jaar tijd bijna 20.000 euro extra belastingen moeten betalen. Een koppel verliest door de maatregel gemiddeld 40.000 euro.

Aangezien een groot aantal kandidaat-kopers waarschijnlijk nog dit jaar hun aankoop willen realiseren, is het mogelijk interessant om uw woning nu nog te koop te zetten. Contacteer ons daarom voor een geheel vrijblijvend gesprek: 014 37 38 38 of 014 67 20 66. 

 

Bron: Tobias Santens, Trui De Maré van VRT